Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zásobili se žvýkačkami na celý rok

LIBEREC - V březnu a v květnu kradla v prodejně potravin v ulici Wolkerova ve Vratislavicích trojice mužů žvýkačky. Odnesli si jich téměř za 7 tisíc korun. 

Policistům z obvodního oddělení Liberec - Vratislavice se podařilo objasnit dva případy krádeží v prodejně potravin v ulici Wolkerova. První případ se odehrál v polovině března letošního roku. Dvojice mužů ve věku 28 a 21 let si zašla nakoupit do prodejny potravin. Mělo to však jeden háček, do prodejny šli již muži s jediným cílem, že nebudou u pokladny za nákup platit. V prodejně si vybrali pouze žvýkačky, avška nebylo jich málo. Z regálu vzali 326 kusů balení různých značek a z prodejny odešli bez zaplacení. Majiteli obchodu způsobili škodu za bezmála 5 tisíc korun. 

Druhý případ se stal na začáku dubna tohoto roku. Stejnou prodejnu navštívil tentýž 28letý muž pocházející z Plzeňska, který měl na svědomí i první krádež. Tentokrát si však vzal s sebou jiného "parťáka" 26letého muže pocházejícího z Děčínska. Ve druhém případě si oba muži odnesli 162 belení žvýkaček různých druhů za více jak 2 tisíce korun. I v tomto případě nechtěli za nákup platit. 

Policistům se podařilo na základě výborné operativní činnosti muže odhalit. Nejmladší z nich neměl ještě žádnou trestní minulost, jeho jednání bylo kvalifikováno jako přestupek proti majetku. Zbylá dvojice, 26letý a 28letý muž byli za obdobné jednání v minulosti soudně trestáni. Osmadvacetiletý muž byl na konci roku 2012 Okresním soudem v Rokycanech  odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v trvání 10 měsíců, 26letý muž byl odsouzen Okresním soudem v Děčíně v roce 2014 za majetkovou trestnou činnost k trestu odnětí svobody v trvání 18 měsíců s podmínkou se zkušební dobou.  Těmto dvěma mužům policisté vzhledem k jejich trestní minulosti sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže ve spolupachatelství, za který je může soud nyní poslat až na tři roky za mříže. 
 

11.5.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem