Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zabezpečení chaty se vyplatí

SOKOLOVSKO – Pachatel zadržen na místě činu. 

Devětatřicetiletý muž se měl dopustit během tří dní tří krádeží na Sokolovsku.

Nejdříve měl dne 18. 3. v nočních hodinách násilím vniknout do rekreační chaty na Sokolovsku. Přineseným nářadím vnikl do vnitřních prostor chaty, kde odcizil 20 kusů piv, pogumovaný dalekohled a kapesní celokovový nůž. Včetně poškození chaty, které muž způsobil je škoda předběžně odhadnuta na necelých 18 500 Kč.
Ve stejný den se měl muž vloupat do další chaty se stejným nářadím, které použil v prvním případě. Do chaty se mu nepodařilo vniknout, ale do garáže, která je součástí chaty už ano. Odtud měl vzít například aku šroubovák, sekyru, dvě rozbrušovačky nebo také sadu šroubováků. Škoda na chatě a odcizených věcech je předběžně vyčíslena na částku necelých 25 000 Kč.

K poslední krádeži mělo dojít 20. 3. 2017. Též šlo o garáž, která je součástí chaty a opět došlo k vloupání za použití přineseného nářadí. Muž garáž prohledal a připravil si různé nářadí jako úhlovou brusku, svářečku, elektrickou okružní pilu ke dveřím. Než však stačil věci naskládat do přineseného batohu a z místa činu odejít, přijela policejní hlídka z Rotavy. Policisté ho zadrželi a převezli na obvodní oddělení. Škoda na poškozeném majetku a věcech, které mohly být odcizeny je vyčíslena na částku přesahující 55 000 Kč.

Zabezpečení svého majetku se vyplatí. Díky rychlé informaci, kterou policisté obdrželi o vloupání do soukromého objektu, byli na místě včas a pachatele chytili přímo při činu. Jak se ukázalo, muž měl na svědomí také další dvě vloupání ze stejné oblasti jen o pár dní dříve.

Kriminalisté ze Sokolova sdělili 39 letému muži 21. 3. obvinění ze spáchání pokračujícího přečinu Krádeže z části dílem dokonaným a z části ve stádiu pokus, Porušování domovní svobody a pokračující přečin Poškození cizí věci. Muž je stíhán na svobodě.

Obviněnému hrozí v případě prokázání viny až tříletý trest odnětí svobody.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová
22. 3. 2017

vytisknout  e-mailem