Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zabezpečit auto se vyplatí!

Za první dva měsíce tohoto roku došlo na Olomoucku ke krádežím 40 motorových vozidel.  

Tento statistický údaj je srovnatelný se stejným obdobím loňského roku. Za celý rok 2008 bylo zaevidováno 263 odcizených motorových vozidel, souhrnná škoda byla vyčíslena na více jak 25 mil. korun. Z tohoto počtu odcizených aut bylo 68 vozidel vypátráno.

Pachatelé se zaměřují zejména na krádeže vozidel Škoda Octávia a automobily BMW.  Další v pořadí jsou potom různé typy volkswagenů. Dá se předpokládat, že trestná činnost je vysoce organizovaná a zejména dražší typy automobilů jsou kradeny na zakázku.

Během posledních čtyřiadvaceti hodin zaznamenali olomoučtí policisté tři krádeže aut. V noci na včerejšek odcizil neznámý pachatel motorové vozidlo VW Passat Variant zaparkované na ulici Bacherova. Hodnota odcizeného automobilu byla předběžně vyčíslena na 180 tisíc korun.  Další auto zmizelo v téže době před domem na ulici Zikova. Neznámý zloděj zde odcizil  motorové vozidlo Škoda Octavia v hodnotě 200 tisíc korun. K další krádeži škodovky došlo na ulici Černovírské. Majitel hodnotu odcizeného vozidla Škoda Octávia, které neznámý pachatel odcizil rovněž v noci na včerejšek, vyčíslil na 550 tisíc korun. Po všech odcizených automobilech policisté pátrají. 

Majitelé aut by rozchodně měli investovat do zabezpečení svého vozidla, kriminalisté doporučují pořídit si zejména do dražších automobilů vyhledávací satelitní systém, pomocí kterého je odcizené vozidlo mnohem účinněji dohledatelné.     

por. Mgr. Jitka Dolejšová

vytisknout  e-mailem