Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zabezpečte si sklepní prostory!

ZLÍNSKO: Policisté šetří krádeže ze sklepů v Malenovicích a Otrokovicích. 

Zlínští a otrokovičtí policisté se zabývají krádežemi ze sklepů v panelových domech v Malenovicích a Otrokovicích. Prozatím neznámý zloděj vykradl za čtyři dny pět sklepů, do nichž se vloupal násilím. Škoda, kterou majitelům způsobil, se předběžně vyšplhala na téměř čtyřicet tisíc korun.

K první krádeži došlo v Otrokovicích 7. dubna. Zloděj odcizil ze sklepa dámské jízdní kolo za deset tisíc korun, v Malenovicích mezi 7. a 8. dubnem vypáčil dveře do sklepa, odkud ukradl vrtačku a stříkací pistoli. Škoda poškozením činí tři tisíce korun, odcizené věci si majitelka vyčíslila na dva tisíce korun.

8. dubna se zloděj po vypáčení vstupních dveří vloupal do kolárny panelového domu v Malenovicích, kde se mu zalíbilo pánské jízdní kolo v ceně deset tisíc korun. Škoda, kterou lapka způsobil poškozením dveří, prozatím nebyla vyčíslena. 9. dubna zjistila majitelka, že jí někdo po násilném vniknutí do sklepa v Otrokovicích odcizil herní konzoli v ceně tři tisíce korun.

A k prozatím poslední krádeži došlo v Malenovicích z úterý na středu 11. dubna. Po ulomení kovového oka, na němž byl umístěn visací zámek, se zloděj dostal do sklepní kóje, odkud ukradl motorovou pilu v hodnotě téměř čtyři tisíce korun.

Kriminalistický technik odebral na místech krádeží stopy a policisté po pachateli pátrají. Ve všech případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a porušování domovní svobody. Pachateli v případě jeho vypátrání a odsouzení hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

12. dubna 2018, nprap. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Sklep Malenovice

Sklep Malenovice 

Detailní náhled

Sklep Malenovice

Sklep Malenovice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem