Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zabezpečte si svoje automobily

Krádeže věcí z vozidel – auto není trezor  

V nočních hodinách ze čtvrtka na pátek se v Ústí nad Orlicí vloupal do jedné z řadových garáží neznámý zloděj. Uvnitř sebral jízdní kolo a motorovou pilu. Krádeží vznikla majiteli škoda za bezmála osmnáct tisíc korun. Případem se policisté nadále zabývají.

V pátek ráno se policisté z okresního města zabývali vloupáním do škodovky v Hnátnici. Od prvního do třetího července se do vozu zaparkovaného před domem tratily čtyři pilníky na řetěz motorové pily, nástroj k měření průměru kmenů, lesnické pásmo a další nástroje sloužící při těžbě dřeva, vše za více než dvanáct tisíc korun. Majitel si věci nechal odložené na zadním sedadle vozu.

U Dlouhé Třebové směrem na Přívrat vykradl neznámý zloděj osobní vozidlo značky Ford Escord zaparkovaný na lesní cestě. Tentokrát si ve voze majitel nechal pouzdro s doklady, v přihrádce spolujezdce pak dámskou peněženku s doklady, penězi a platební kartou.
Na další vloupání do vozidel vyjížděli policisté v sobotu odpoledne. Mezi Újezdem u Chocně a Prochody se neznámý zloděj vloupal hned do dvou zaparkovaných vozidel. Ze staré škodovky se ztratila peněženka s doklady, z felicie pak dámská peněženka, ve které byly doklady, pět set korun a platební karta.

V noci z neděle na pondělí se vloupal neznámý pachatel do osobního vozidla značky Seat Toledo zaparkovaného na odstavné ploše v Bohousové. Uvnitř vozu si majitelé zapomněli dámskou peněženku, která se tak stala velmi snadnou kořistí neznámého zloděje. V portmonce byly doklady, osmnáct set korun a platební karta.

Týž den odpoledne se zabývali krádeží věcí z vozidla i letohradští policisté. Z osobního vozidla značky VW Polo sebral během noci z neděle na pondělí neznámý poberta autorádio za osm tisíc korun.
nprap. Eva Sichrová
7. července 2009

 

vytisknout  e-mailem