Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Zablokovaná dálnice D35

OLOMOUCKO - Kamion na dálnici prorazil dopravní značení a skončil na betonových svodidlech. 

V sobotu 18. května pět minut před třetí hodinou jsme vyjížděli k dopravní nehodě nákladního vozidla na 271 km dálnice D35 u Olomouce ve směru z Ostravy na Brno. Devětapadesátiletý řidič nákladní soupravy před místem zúžení nepřizpůsobil rychlost vozidla, prorazil dopravní značení a betonová svodidla, na kterých zůstal s tahačem zaklíněný. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Řidič nebyl pod vlivem alkoholu. Policisté odhadli škodu celkem na 1 milion 845 tisíc korun. Z toho 1 milion na tahači, 20 tisíc na návěsu a 825 tisíc korun na dopravním značení a svodidlech.

Z důvodu dopravní nehody nákladního vozidla na 271 km dálnice D35 u Olomouce ve směru z Ostravy na Brno byla dálnice uzavřena. Řidiči museli dálnici opustit na 272 km, tedy na EXIT Nemilany a dále projet Olomoucí.

Dálnice D35 u Olomouce ve směru od Ostravy na Brno byla po odstranění následků nehody nákladního vozidla deset minut po jedenácté hodině plně zprovozněna. Přesto apelujeme na řidiče, aby z důvodu plánované opravy v tomto úseku při jízdě věnovali zvýšenou pozornost a v pořádku dojeli do cíle.

por. Mgr. Libor Hejtman
18. května 2024

Odkazy do noveho okna

DN D35 (1)

DN D35 (1) 

Detailní náhled

DN D35 (2)

DN D35 (2) 

Detailní náhled

DN D35 (3)

DN D35 (3) 

Detailní náhled

DN D35 (4)

DN D35 (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem