Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Začala obnova vozového parku

Policejní prezident převzal nová vozidla  

Slavnostní převzetí pětaosmdesáti nových služebních vozidel se v pátek uskutečnilo v Mladé Boleslavi. Symbolický klíč od vozidel převzal prezident brig. gen. Tomáš Tuhý z rukou Ing. Luboše Vlčka, vedoucího prodeje Škoda Auto Česká republika.  Předávaná vozidla jsou určena pro jednotlivá krajská ředitelství i celorepublikové útvary. V rámci veřejné zakázky v hodnotě 36 milionů korun Policie ČR zakoupila ze svého rozpočtu 64 vozidel Škoda Octavia v civilním provedení a 21 v policejním provedení. Nové vozy mají benzínové motory 1,4 a 1, 8 TSI a výbavu Active a Ambiente. Tato vozidla nahradí dosluhující techniku. 

„Dodání 85 vozidel, které dnešním dnem začnou sloužit na různých policejních útvarech, jsou signálem pro každého policistu, že to s modernizací celého sboru myslíme vážně a dále budeme pracovat na zlepšování podmínek pro výkon služby,“ uvedl policejní prezident Tomáš Tuhý. 

 Od roku 1993 dodala firma Škoda Auto a. s. pro potřeby Policie ČR více než 17 tisíc vozidel. Zajímavostí předávaných vozidel je i skutečnost, že byl dodán 2.500. vůz Octavia v policejním provedení. Zároveň je na dodaných vozidlech aplikován inovovaný systém reflexních prvků, které jsou viditelnější nejen v noci a za šera, ale také ve dne. V průběhu následujících dvou let proběhne další modernizace vozového parku, která bude financována z prostředků, které do rozpočtu Policie ČR uvolní ministr vnitra Milan Chovanec.

15. května 2015
kpt. David Schön
tiskový mluvčí, Policejní prezidium

 

Odkazy do noveho okna

Předávání_vozidel

Předávání_vozidel 

Detailní náhled

Předávání_vozidel2

Předávání_vozidel2 

Detailní náhled

Předávání_vozidel3

Předávání_vozidel3 

Detailní náhled

Předávání_vozidel4

Předávání_vozidel4 

Detailní náhled

Předávání_vozidel5

Předávání_vozidel5 

Detailní náhled

Předávání_vozidel6

Předávání_vozidel6 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem