Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Začátek prázdnin slavili alkoholem

BLANSKO-VYŠKOV: Dívka měla v dechu přes dvě promile. 

   Začátek prázdnin a konec školního roku si někteří mladí lidé spojili s pitím alkoholu. Přesvědčili se o tom při kontrolách policisté na Blanensku i na Vyškovsku.

   Na Blanensku policisté na různých zábavách, technopárty i v restauracích v Olomučanech, Adamově, Křtinách, Jedovnicích, Kotvrdovicích a Horní Lhotě zkontrolovali v noci na sobotu 28. června celkem 14 mladších osmnácti let. Šest z nich bylo pod vlivem alkoholu. Rekordmankou večera byla sedmnáctiletá dívka, která měl v dechu 2,24 promile a vyjela si z Brna na technopárty do Křtin. 0,96 promile pak měl i patnáctiletý hoch, kerého policisté kontrolovali v Horní Lhotě a šestnáctiletá dívka na stejném mstě měla v dechu 0,94 promile. Té alkoholický nápoj koupil její kamarád starší 18 let a za porušení zákona dostal na místě blokovou pokutu ve výši 500,- Kč.

  Na Vyškovsku se policisté zaměřili v noci na sobotu 28. června na diskotéky a restaurace ve Slavkově u Brna a ve Vyškově. Ze 42 kontrolovaných mladších 18 let bylo pod vlivem alkoholu osm. Nejvíce alkoholu v sobě měl sedmnáctiletý mladík, který měl v dechu 0,97 promile. Nezjistili, že by alkohol podávala obsluha v jednotlivých zařízeních.

  por. Mgr. Iva Šebková, 1.7.2013

vytisknout  e-mailem