Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Začátek školního roku se blíží

Nejlepší je si cestu s prvňáčky nacvičit 

ZebraRáno u přechodu, foto policie
Víme, že připomínat školákům už týden před začátkem školního roku, že to zase brzy vypukne, je k nazlobení. S několika užitečnými radami se tedy obracíme na rodiče.
 
Jde vaše dítě poprvé do školy? Přesto, že ho budete ze začátku do školy doprovázet, je dobré cestu do i ze školy nacvičit. Vysvětlit malému žáčkovi, kde jsou nebezpečná místa, dobře se rozhlédnout, přes cestu neběhat a při přecházení se dobře dívat a nebavit se přitom s kamarády.
 
Také dětem připomeňte, aby se nebavily s cizími lidmi a aby si hlavně od nich nic nebraly. Je dobré si i telefonicky zkontrolovat, zda už je dítě ze školy doma a zeptat se, co dělá.
 
Pokud se bude vaše ratolest vypravovat do školy sama, měla by při odchodu z bytu nebo domu zkontrolovat zamčení dveře. Klíče od bytu by děti neměly nosit viditelně.
 
Ti starší cestu do školy už dávno  znají. Policisté i v letošním školním roce budou v ranních hodinách stát u přechodů poblíž základních škol, ale cestu ze školy musí bezpečně zvládnout každý sám. Proto i se staršími školáky doporučujeme připomenout nebezpečná místa. Děti, plné zážitků, často vybíhají ze školy, diskutují s kamarády, honí se a na své bezpečné chování často zapomínají.
 
Všem malým i větším školákům přejí úspěšně zvládnuté začátky školního roku preventistky Policie České republiky Náchod.             
 
nprap. Jana Pecoldová, por. Bc. Eva Prachařová
25. 8. 2010

vytisknout  e-mailem