Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Začátek školy se zebrou

RAKOVNICKO – Policisté bděle hlídají přechody nejen u škol. 

Každoroční návrat dětí do školních lavic s sebou přináší i zvýšenou pozornost bezpečnosti silničního provozu. V prvním zářijovém týdnu se na Rakovnicku rozjíždí celorepublikový preventivní projekt „Zebra se za Tebe nerozhlédne“. Policisté z místního územního odboru se zapojují do dohledu na přechody pro chodce v okolí škol, aby zajistili, že děti bezpečně dorazí do svých tříd.

Tento projekt není jen o rutinních kontrolách. Policisté aktivně komunikují s dětmi, připomínají jim zásady bezpečného chování na přechodech a na silnicích. Aby děti lépe pochopily důležitost těchto pravidel, dostávají drobné dárky s tématikou projektu, které jim připomínají, že opatrnost na silnici je klíčová.

Začátek školního roku je zejména pro prvňáčky a jejich rodiče plný nových zkušeností. Rodiče jsou vyzýváni, aby své ratolesti v těchto dnech doprovázeli do školy, a učili je, jak se správně chovat v silničním provozu. Je to ideální čas, kdy dětem vysvětlit dopravní značky, naučit je přecházet silnice na správném místě a vždy dbát na bezpečnost.


Všechny tyto aktivity mají jeden společný cíl – zajistit, aby se děti bezpečně a zdravě vrátily domů.

ÚO Rakovník
Prap. Veronika Cafourková
2. září 2024

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem