Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Záchrana lidského života

TRUTNOVSKO - Lidskost a profesionalita. 

Policie České republiky případy sebevražd či jejich pokusy často nezveřejňuje, ale jeden z takových, kdy došlo k záchraně života, si zveřejnění s největší pravděpodobností zaslouží.
Trutnovští policisté v neděli večer 23. 3. 2014 krátce po dvaadvacáté hodině vyjížděli do obce Libeč, kde se ve svém bytě pokusila si sáhnout na svůj život sedmadvacetiletá žena. Na místo se ihned dostavili hasiči, zdravotníci a policisté. Zraněnou ženu po provedeném zákroku zdravotníci transportovali do trutnovské nemocnice.
Krátce po půlnoci byla hlídce trutnovských policistů předána zpráva, že se na střeše jedné z budov trutnovské nemocnice nachází žena, která chce skoncovat se svým životem. Na střechu budovy za uvedenou ženou, ve které byla po několika minutách zjištěna shora uvedená sedmadvacetiletá žena z Libče, vylezl strážník Městské policie Trutnov, který vhodně zvoleným způsobem a lidským přístupem nešťastnou ženu po několika minutách konverzace odvedl do bezpečného prostoru, kde si ji převzal zdravotnický personál. Lékař následně rozhodl o převozu pacientky do specializovaného zdravotnického zařízení.
Každý, kdo se o uvedeném případu dozví, si řekne, pro policisty, strážníky, lékaře a hasiče je to jen jejich práce. Ale všem zůstávají tyto okamžiky v hloubi duše zachovány hodně dlouho. Proto patří všem zasahujícím za jejich profesionální, ale i lidský přístup velké poděkování. Vhodně volená slova a rychlý zásah s největší pravděpodobností zachránily to nejcennější - lidský život.
por. Bc. Udo Ertner
24. 3. 2014 ve 13:00

vytisknout  e-mailem