Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Záchrana lidského života

TEPLICE - Muž se oběsil, policisté ho stihli zachránit; Policistům vyhrožoval zabitím; Alkohol i drogy za volantem...  

Záchrana lidského života
     Bílinští policisté v noci ze soboty na neděli zachránili život 46letému muži, který se pokusil o sebevraždu. Muž, který byl pravděpodobně pod vlivem alkoholu, se po jedné hodině v noci oběsil na stromě před panelovým domem. Policisté, které na místo na základě telefonického oznámení vyslal operační důstojník, přijeli během dvou minut a v poslední chvíli muže odřízli.
     Po poskytnutí nezbytné první pomoci byl muž převezen na ošetření, důvody, které ho k pokusu o odchod ze světa vedly, jsou předmětem dalšího šetření. Díky rychlému a profesionálnímu zásahu bílinských kolegů, kteří byli naštěstí v blízkosti místa, kde se muž oběsil, byl jeho život zachráněn.
 
Policistům vyhrožoval zabitím
     Až čtyři roky za mřížemi hrozí 48letému muži z Krupky, který o víkendu vyhrožoval policejní hlídce. Policisté v rámci akce zaměřené na podávání alkoholu mladistvým a nezletilým osobám v restauračních zařízeních a hernách kontrolovali provozovnu ve městě, před kterou stál muž společně s dalšími osobami. Ihned po příjezdu hlídky začal policistům vulgárně nadávat a ani přes opakované výzvy svého protiprávního jednání nezanechal. Skončil proto na služebně, kde dále policisty a strážníka, který s kolegy spolupracoval, vulgárně slovně napadal a opakovaně jim vyhrožoval fyzickou likvidací.
     Po vystřízlivění vše svaloval na množství alkoholu, které zkonzumoval, ani to ho ale nezbavuje trestní odpovědnosti za přečin vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, ze kterého mu policisté sdělili podezření. 
    K útoku na strážce zákona došlo minulý týden i v Oseku, kde 28letá žena zaútočila klackem na strážníka městské policie. Hlídka přijela na místo na základě oznámení občanů, že se v domě zdržuje bezdomovkyně. Ta po příjezdu hlídky na strážníka zaútočila, muž ale úder vykryl a ženu zpacifikoval. Agresorka již byla obviněna z trestného činu násilí proti úřední osobě, za jehož spáchání jí v krajním případě hrozí až šestiletý trest odnětí svobody.
 
Alkohol i drogy za volantem
     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky se bude zodpovídat 50letý muž, kterého policisté v sobotu nad ránem kontrolovali v Krupce. Sedl si za volant, ačkoliv před jízdou požil alkohol, při dechové zkoušce mu kolegové naměřili přes 1,4 promile alkoholu v dechu. Na služebně si pak vyslechl sdělení podezření z přečinu, za jehož spáchání mu hrozí až rok za mřížemi.
     O rok delší vězení pak hrozí 27letému muži, který řídil osobní auto, ačkoliv má Magistrátem města Ústí nad Labem vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Kromě toho, že porušil tento zákaz, měl pozitivní dechovou zkoušku, kterou mu policisté naměřili přes 1,2 promile alkoholu v dechu a navíc měl i pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek ze skupiny cannabinoidů. Muž si vyslechl sdělení podezření z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, jeho vyšetřování probíhá na svobodě.
 
Ukradli železnou lavici
     Z přečinů krádeže a porušování domovní svobody jsou podezřelí dva muži ve věku 28 a 29 let. Ve čtvrtek odpoledne se vydali do areálu bývalého koupaliště v Teplicích, kde se vloupali do objektu, který sloužil k převlékání návštěvníků. Z toho pak odcizili železnou lavici v hodnotě 400 korun, zničením dřevěného obložení stěny způsobili škodu přes dva tisíce korun. Oba si na služebně převzali sdělení podezření z přečinů, za které mohou strávit v krajním případě až tři roky ve vězení., mladšímu zřejmě přitíží i skutečnost, že je „v podmínce“ za předchozí krádeže.
 
Ledvinka zlákala zloděje
     Ledvinka ponechaná přes noc v autě zlákala ke krádeži zatím neznámého zloděje. V Újezdečku vnikl do zaparkovaného auta, ze kterého ukradl peněženku a osobní doklady poškozeného, který vyčíslil škodu na 600 korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouleté vězení.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K dopravní nehodě došlo v době od 13:00 hodin dne 20. března 2015 do 09:00 hodin dne 21. března 2015 v Teplicích, ul. Libušina. Neustanovený řidič nezjištěným vozidlem poškodil levou přední část zaparkovaného automobilu a z místa dopravní nehody ujel, aniž by splnil zákonem uložené povinnosti. Policisté na místě zajistili stopy laku červené barvy.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 23. 3. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem