Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Záchrana lidského života Olomouc

OLOMOUC - Psovod zabránil vyhasnutí lidského života, nebylo to poprvé 

Ve středu 23. 8. 2017 v odpoledních hodinách vyjížděli policisté na Masarykovu třídu v Olomouci, kde se měl v řece Moravě podle telefonického oznámení nacházet tonoucí muž. Oznamující žena si nejdříve všimla plovoucího batohu na hladině. Za okamžik spatřila ve vodě i muže, kterému se podařilo dostat ke břehu, kde se chytil kamenné zídky. Jako první na místě zasahoval policejní psovod. Tomu se pomocí lana podařilo spustit až k tonoucímu. Muže v řece přibližně dalších patnáct minut jistil lany při břehu a poskytoval mu psychickou podporu až do příjezdu ostatních složek Integrovaného záchranného systému. Společně jej následně z vody vytáhli, naložili na člun a dopravili na břeh. Poté si muže převzali zdravotníci a převezli jej k dalšímu vyšetření na urgentní příjem do Fakultní nemocnice v Olomouci.
U zasahujícího policejního psovoda se přitom nejednalo zdaleka o první případ zachráněného života. Již před patnácti lety v zimě se mu i s jeho služební fenkou Gemou podařilo zachránit život dívence, která uvízla ve zledovatělých skalách v olomouckém Radíkově patnáctistupňovém mrazu. Letos v únoru se mu rovněž během služby podařilo v Olomouci na soutoku řeky Moravy s Bystřičkou z vody vytáhnout tonoucího člověka. Jeho obětavé pomoci i v době mimo službu se dostalo rovněž muži, který o prázdninách před třemi lety tonul v prostějovském aquaparku.
Za včerejší záchranu lidského života převezme policejní psovod ocenění z rukou ředitele Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

pprap. Mgr. Lenka Vanková
24. 8. 2017

Odkazy do noveho okna

Záchrana 5

Záchrana 5 

Detailní náhled

Záchrana 4

Záchrana 4 

Detailní náhled

Záchrana 2

Záchrana 2 

Detailní náhled

Záchrana 6

Záchrana 6 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem