Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Záchrana sebevraha

Policisté zachránili muži život 

V květnu se policisté Obvodního oddělení v Kostelci nad Orlicí zabývali neobvyklým případem se šťastným koncem.

O půl jedenácté v noci jednoho všedního dne kontaktovala hlídku Obvodního oddělení policie Kostelec nad Orlicí žena, které se obávala o život svého manžela. Ten odjel po 21. hodině z domu a krátce na to jí poslal SMS zprávy, ve kterých jí oznamoval, že spáchá sebevraždu.

Policisté zjistili, že muž odjel z domu svým vozem a mobilní telefon má už vypnutý. Další podstatnou informací pro ně také bylo zjištění, že muž se pokusil o sebevraždu už dříve a že trpí depresemi. Podařilo se jim také zjistit, že se svým vozem míří do bývalého vojenského prostoru na Kostelecku a že z domu zmizely nově zakoupené hadice od vysavače.

Policisté o celé situaci vyrozuměli operačního důstojníka a okamžitě odjeli po muži pátrat do okolí bývalého vojenského prostoru, Tam zkontrolovali všechny lesní cesty a opuštěné budovy. Muže ani vůz nikde nenašli. Při výjezdu z lesa zpět na silnici ale zahlédli na protější straně odrazky zadních světel neznámého vozu, který stál zaparkovaný mezi stromy. Už při příjezdu k němu policisté viděli, že z výfuku zaparkovaného vozu vede do kufru vozidla hadice. Všimli si také, že skla vozu jsou zevnitř zamlžená. Rychle se proto snažili auto otevřít. Vůz byl naštěstí nezamčený a v něm policisté našli živého muže při vědomí, který s hlídkou komunikoval.

Z prvního šetření se dozvěděli, že muž v nastartovaném vozidle seděl přibližně půl hodiny a během toho vypil i malé množství alkoholu. O jeho úmyslu skoncovat se životem svědčil i dopis na rozloučenou, připravený v autě. Policisté přivolali rychlou záchrannou službu a u muže provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, jejíž výsledem byl 0,43 promile alkoholu v dechu.

Nalezeného muže policisté převezli na obvodní oddělení v Kostelci nad Orlicí a později na psychiatrické oddělení FN v Hradci Králové, kde mu byla poskytnuta odborná pomoc.

Včasným zásahem se tak hlídkujícím policistům podařilo zachránit muži a otci od rodiny život.....

vytisknout  e-mailem