Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Záchrana seniora

LITOMĚŘICE – Houbaře policisté vypátrali včas; Roudnické vinobraní proběhlo v poklidu… 

Na sklonku uplynulého týdne volala v nočních hodinách na linku 158 žena, která uvedla, že pohřešuje svého manžela. Mělo se jednat o 82letého muže, který se vydal po poledni do lesa na sběr hub. Protože již byla tma a manžel jí nezvedal telefon, měla obavy o jeho zdraví a život. Policisté ihned zahájili velkou pátrací akci. Pátrání probíhalo v lesním porostu na Štětsku a okolí. Naštěstí tato pátrací akce skončila s pozitivním výsledkem a během dvou hodin byl senior v lese vypátrán živ a zdráv. S drobnými odřeninami byl převezen na ošetření do zdravotnického zařízení.
 

Roudnické vinobraní proběhlo v poklidu
Během uplynulého víkendu policisté dohlíželi na dodržování pravidel v silničním provozu a také na veřejný pořádek v souvislosti s konáním vinobraní a dalších s ním spojených kulturních akcí na Roudnicku.

Policisté zkontrolovali 29 vozidel a zjistili celkem 19 dopravních přestupků. Závažnějším jednáním dvou řidičů se bude ve správním řízení zabývat příslušný úřad.
Dále byli zjištěni dva řidiči, kteří usedli za volant vozidla s platným zákazem řízení všech motorových vozidel. Těmto hříšníkům policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
Během vinobraní došlo také k jedné kapesní krádeži. V tomto případě je pachatel neznámý a policisté po něm pátrají pro podezření ze spáchání trestného činu.
Pozitivním zjištěním je, že během této akce u žádného z řidičů nebyl zjištěn alkohol ani jiné návykové látky.
 

Poškozené vozidlo
Litoměřičtí policisté pátrají po totožnosti neznámého vandala, který v ulici Vojtěšská poškodil o víkendu pravděpodobně v nočních hodinách motorové vozidlo. Majitel nechal automobil zaparkovaný na ulici. Když druhý den ráno přišel, čekalo na něj nemilé překvapení. Kdosi po celém obvodě na laku karoserie vyryl rýhy. Na opravu bude muset majitel vydat nejméně 40 tisíc korun. Skutek je vyšetřován jako trestný čin poškození cizí věci.
 

Litoměřice, 14. 9. 2015, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem