Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Záchrana seniorů

JIHLAVSKO: Muž a žena se přiotrávili kouřovými zplodinami.  

V úterý 5. října jsme v poledne přijali oznámení od ženy, která měla obavy o život a zdraví obyvatel domu v Telči. Jednalo se o pečovatelku, která pravidelně dochází do domu dvou seniorů. Muž a žena neotevírali dveře, nereagovali na zvonění ani bouchání a v okně měli zatažené rolety.
 
Na místo vyjeli policisté a hasiči stanice Telč. K domu přijeli během několika minut. Hasiči se dostali oknem do domu a odemkli dveře. V domě policisté a hasiči cítili silný zápach po kouři. V jedné místnosti se nacházeli dva ležící senioři. Měli zdravotní obtíže, ale oba byli při vědomí. Muž a žena byli zjevně přiotráveni kouřovými zplodinami.
 
Na místo zasahující hasiči a policisté přivolali zdravotnickou záchrannou službu a začali místnosti okamžitě odvětrávat.
 
Hasiči poskytli seniorům první pomoc za použití kyslíkových dýchacích přístrojů. Zdravotníci muže a ženu ošetřili a na nosítkách vynesli ven. Následně byli senioři převezeni do jihlavské nemocnice.
 
Na místo přijel také kriminalistický technik. Byla provedena revize topného tělesa. V domě měli senioři kamna na tuhá paliva, ve kterých si topili. Šetřením na místě byla zjištěna jako příčina závada na komíně. Po ukončení šetření byl dům zajištěn.
 
por. Bc. Jana Kroutilová
5. října 2010

vytisknout  e-mailem