Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Záchrana života

BEROUNSKO – Policisté zachránili život muži, který se pokusil o sebevraždu. 

Operační důstojník vyslal na konci dubna policejní hlídky z berounského oddělení hlídkové služby, pprap. Petra Zimu a pprap. Adama Kubů, do Tetína, kde se měl dle oznamovatele nacházet 62letý muž s krvácejícím zraněním na horní končetině, které si měl způsobit pořezáním.

Policisté přijeli na místo události za několik minut, kde uvnitř buňky, přes okénko, spatřili na pohovce ležící bezvládné tělo muže. Ihned, co se hlídka dostala dovnitř, zahájila u zraněného muže, který ztrácel vědomí, první pomoc. Nasadili turniket na zraněnou ruku, aby zamezili vykrvácení, po celou dobu s ním velice citlivě komunikovali a posléze společně s hasiči jej přenesli ven, kde ho předali do péče zdravotníků. Ti muže transportovali pozemní cestou do nemocnice.

Díky včasnému příjezdu a okamžitě poskytnuté první pomoci od zasahujících policistů, se podařilo muži krvácení zastavit a tím mu tak zachránili život.

Během krátkého období se jedná již o třetí záchranu života od policistů pprap. Petra Zimy a pprap. Adama Kubů, kteří jsou pokaždé v takto náročných chvílích dokonale sehraní, a díky jejich nejen zkušenostem se jim podařilo osoby zachránit.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
18. června 2024

vytisknout  e-mailem