Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Záchrana života

Praha venkov – východ Policista nasadil vlastní život na záchranu muže z hořícího domu. 

V polovině září přijali operátoři tísňové linky oznámení o požáru rodinného domu v Brandýse nad Labem. Po příjezdu do ulice Jasanská se hlídka spojila s oznamovatelem, který uvedl, že by se v hořícím domě měla nacházet jedna osoba. Policisté z tohoto důvodu, ještě před příjezdem hasičů vstoupili do domu a postupně prohledávali již značně zakouřené místnosti domu, v nichž již byla díky silnému kouři skoro nulová viditelnost. Díky velmi dobré práci pak jeden ze zasahujících policistů nalezl v přízemí domu muže spícího v posteli, kterého vyvedl ven. Vzhledem k tomu, že byl dům zcela naplněn odpadky, prohledávání domu za minimální viditelnosti bylo pro policisty velmi náročné a bylo velkým štěstím, že se podařilo majitele nalézt včas. Přivolaní hasiči na místě požár uhasili a poté prohledali i další část domu, kam se již vzhledem ke stále se rozšiřujícímu požáru již nemohli policisté dostat. V domě se naštěstí již žádná jiná osoba nenacházela.

Jeden ze zasahujících policistů byl na místě ošetřen lékařem, jelikož se při prohledávání domu a záchraně muže nadýchal kouře.

Na základě ohledání místa činu bylo zjištěno, že k požáru s největší pravděpodobností došlo poté, co majitel špatně uhasil nedopalek od cigarety, který posléze způsobil celý požár. Vzhledem k tomu, že se jednalo o dům naplněný odpadky, požár se rozšiřoval velkou rychlostí.



por. Bc. Eva Kropáčová

19.10.2016


 

vytisknout  e-mailem