Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zachránili jim život

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Odtrhnul ženu z kolejí před přijíždějícím vlakem.  

Dva nešťastní lidé měli na konci minulého týdne štěstí. Při jejich pokusech o sebevraždu jim do životní cesty vstoupili lidé, kteří odvrátili jejich snahy o ukončení života.

V pátek 3. října těsně před třetí hodinou odpoledne přejížděl čtyřiačtyřicetiletý muž přes železniční přejezd v ulici Průmyslové v Uherském Hradišti. Při přejíždění uviděl na kolejích, zhruba třicet metrů od přejezdu, ležet člověka. Ihned za přejezdem zastavil a vystoupil z auta. Na přejezdu se rozblikala výstražná světla a začaly se spouštět závory. Muž běžel k ženě ležící na kolejích. Od uherskohradišťského nádraží se začal blížit vlak. Muž začal divoce mávat na znamení. Žena ležela natažená přes koleje, na jedné měla hlavu, na druhé nohy.  Plakala a s někým telefonovala. Na mužovy výzvy nereagovala. Vlak se blížil a nebylo jasné, jakou rychlostí jede. Muž neváhal, chytil ženu za nohu a rameno a snažil se ji z kolejí odtáhnout. Žena jej odháněla a snažila se zůstat na kolejích. Odhodlaný muž naštěstí nepolevil, ženu od kolejí odtrhl a odtáhl ji do bezpečné vzdálenosti od kolejí. Přijíždějící vlak brzdil a zastavil v místech, kde žena ještě před chvilkou ležela. U závor stála další auta s lidmi, z nichž pouze jeden vyšel ven, šel pomoci a volal na tísňovou linku. Na místo přijela záchranná služba a policisté, kteří zjistili, že se jedná o padesátiletou ženu z Uherskohradišťska. Žena byla pod vlivem alkoholu, kterým zapila léky. Poté, co ji vyšetřil lékař, převezli ji policisté do psychiatrické léčebny.

Ani ne o čtyřiadvacet hodin dříve vyjížděli policisté prověřit okolnosti dalšího pokusu o sebevraždu.

Ve čtvrtek 2. října odpoledne šel devětatřicetiletý muž na procházku do lesa v oblasti Králova nad Bánovem. Nedaleko rozhledny uviděl zaparkované auto, z jehož výfuku vedla hadice do okna vozu. Přišel blíž a uviděl, že na sedadle leží muž. Ihned začal jednat a zachraňovat život muže, který byl již v bezvědomí. Mimo jiné zavolal na pomoc záchrannou službu, která následně zachráněného přiotráveného muže odvezla do nemocnice. Díky pomoci náhodného kolemjdoucího šestačtyřicetiletý muž z Uherskobrodska přežil! Kriminalisté následně zjišťovali detailní okolnosti, které vedly k mužovu rozhodnutí spáchat sebevraždu.

7. říjen 2014, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem