Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zachtělo se mu mincí

ÚSTÍ NAD LABEM - Policisté podezírají muže z pokusu vniknutí do telefonního automatu. 

Chlumečtí policisté objasnili případ pokusu vloupání do veřejného telefonního automatu, ke kterému došlo poslední den loňského roku. Tehdy se neznámý pachatel pokusil pomocí kladiva a železného klínu vloupat do kasičky tohoto automatu, což se mu však přes veškerou snahu nepodařilo. Poškozením automatu však způsobil škodu za bezmála 9 tisíc korun. Policisté z tohoto jednání podezírají 25letého muže, který si již od nich vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestných činů Krádeže a Poškozování cizí věci, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.

Nenastoupil do vězení
Výzvu soudu k nastoupení do výkonu trestu odnětí svobody nerespektoval 36letý muž. Od velkobřezenských policistů si proto ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až tři léta odnětí svobody. Svůj původní trest si nyní již odpykává ve věznici. Zda se mu vyplatilo prodloužit si o necelý měsíc pobyt na svobodě, a to i přes další hrozící trest, to může posoudit jen on. 

Řídil opilý v centru města
Dopravní policisté kontrolovali v odpoledních hodinách v centru města 35letého řidiče motorového vozidla, který se mimo jiné podrobil i dechové zkoušce. Při první u něj byla zjištěna hodnota 1,4 a při opakované pak dokonce 1,69 promile alkoholu v dechu. A aby toho ještě nebylo málo, řidič řídil vozidlo bez řidičského oprávnění. Po skončení zákazu řízení, který měl na 24 měsíců, si totiž nezažádal o jeho vrácení. Za trestné činy Ohrožení pod vlivem návykové látky a Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu tak hrozí až tři léta odnětí svobody.

Ústí nad Labem 29.04.2010

vytisknout  e-mailem