Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Začíná Masters of Rock, policie je v pohotovosti

Klidný průběh rockového festivalu bude ve dne v noci zajišťovat více než třicet policistů. 

Vizovice – Už dnes zlínští policisté začínají dohlížet nad rostoucím provozem ve Vizovicích. Od čtvrtku do neděle bude město žít rockovým festivalem Masters of Rock, na kterém očekáváme rekordní počet návštěvníků. Vloni se akce účastnilo přibližně pětadvacet tisíc lidí, pokud bude příznivé počasí, je možné, že letos bude jejich počet ještě vyšší. Na každý den se na Vizovicko přemístí přibližně tři desítky policistů, kteří budou permanentně a přísně dohlížet na dopravu, řešit případné komplikace a také procházet stanová městečka, aby minimalizovali počet krádeží.

V minulých ročnících docházelo i přes naše úsilí k drobným krádežím. Zloději dokázali vykrást dokonce stany, ve kterých jejich majitelé spali. Po těchto zkušenostech doporučujeme, aby lidé cenné věci nenechávali volně položené. Mobily, fotoaparáty či peníze je přes noc dobré schovat k sobě do spacích pytlů a přes den je mít u sebe nebo ještě lépe v úschovnách. Policisté nejen v uniformách ale i v civilu budou vybaveni dalekohledem pro noční vidění a budou procházet Vizovicemi ve dne v noci. Přesto musejí návštěvníci i samotní obyvatelé Vizovic převzít za své věci odpovědnost sami.

Pořadatel vymezil parkovací plochy pro přibližně patnáct set automobilů, proto tedy upozorňujeme řidiče na komplikovaný provoz na silnici I/49 mezi Vizovicemi a Zlínem, kterou každoročně lemují stovky parkujících aut a pohybuje se zde větší počet chodců. Řidiči osobních aut i motorkáři musí počítat s mimořádnými kontrolami. V zájmu bezpečnosti všech účastníků silničního provozu projde každý zastavený řidič dechovou zkouškou.

Naším cílem je zajistit bezpečný průběh akce, klid a veřejný pořádek a eliminovat trestnou činnost na minimum.

vytisknout  e-mailem