Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žádáme veřejnost o pomoc

CHOMUTOVSKO - Policisté hledají svědky nehod. 

Chomutovští dopravní policisté šetří dvě dopravní nehody z počátku dubna, kdy v obou případech není znám jeden z účastníků těchto nehod.

K první nehodě došlo v sobotu 2. dubna kolem 16:30 hodin na silnici č. II/223 přibližně dva km před obcí Výsluní ve směru jízdy od Vejprt. V tomto místě měl do jízdní dráhy projíždějícího vozidla zn. Volkswagen Transporter vjet dosud nezjištěný řidič s dosud nezjištěným vozidlem. Řidič vozidla VW Transporter při snaze vyhnout se střetu s protijedoucím vozidlem strhl řízení vpravo ve směru jízdy. Na sněhem pokryté vozovce však dostal smyk, s vozidlem vyjel vpravo mimo silnici, kde se následně přetočil, a vozidlo zůstalo převrácené na pravém boku.

Dosud nezjištěný řidič na místě nezastavil a ujel. Při popsané dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na vozidle VW Transporter, která byla Policií ČR předběžně odhadnuta na 60 tisíc korun.

V noci z 2. na 3. dubna mezi 00:15 hod. a 03:30 hod. došlo na silnici č. II/223 přibližně dva km před obcí Výsluní ve směru jízdy od Vejprt k další dopravní nehodě. V čase 00:15 hod. zde odstavil řidič vozidlo zn. Volkswagen Crafter, protože uvízl na zasněžené vozovce. Vozidlo zanechal u pravého okraje pozemní komunikace ve směru jízdy k obci Výsluní od obce Vejprty. Řidič vozidlo označil a vydal se pro pomoc na nejbližší benzinovou čerpací stanici. Když se k vozidlu v čase 03:30 hod. vrátil, tak zjistil, že je z přední části nabourané, což předtím nebylo.

Dosud nezjištěný řidič, který měl dotyčné vozidlo nabourat, na místě nezastavil a odjel. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na vozidle VW Crafter, která byla Policií ČR předběžně odhadnuta na 30 tisíc korun.

Policisté tímto žádají případné svědky popsaných nehod nebo osoby, které by měly informace vedoucí k ustanovení zmíněných vozidel, jejichž řidiči od nehod odjeli, anebo k osobám, která tato vozidla užívají, aby se obrátili na Dopravní inspektorát v Chomutově, tel.: 974 447 250, 974 447 251, případně na linku 158.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 14. dubna 2022

Odkazy do noveho okna

VW Transporter - foto po DN

VW Transporter - foto po DN 

Detailní náhled

VW Crafter - foto po DN

VW Crafter - foto po DN 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem