Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Žádáme veřejnost o spolupráci

ZNOJEMSKO: Kdo se stal svědkem víkendových střetů aut s chodci? 

     Žádáme veřejnost o spolupráci při pátrání po účastnících dopravních nehod, kteří srazili chodce, odjeli z místa a neposkytli pomoc. Během víkendu došlo na Znojemsku hned ke dvěma takovým nehodám.
     První se stala v sobotu o půl čtvrté odpoledne v obci Kuchařovice. Po ulici Na Výhon jelo osobní vozidlo z mírného kopce ve směru od meteorologické stanice. Jeho řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy na zasněžené vozovce, nestačil včas zastavit a střetl se s chodkyní. Ta zde právě měla přecházet místní komunikaci. Dívka se při nárazu dostala na přední kapotu vozu a po zastavení auta upadla na zem. Řidič údajně z auta ani nevystoupil. Když viděl, že se dítě samo zvedlo, ihned odjel. Třináctileté děvče bylo ještě téhož dne hospitalizováno ve znojemské nemocnici.         
     Druhá obdobná nehoda se odehrála v neděli pár minut po druhé hodině odpolední v obci Hodonice. Šedesátiletý muž šel po Tasovické ulici směrem na obec Krhovice. Nedaleko autobusové zastávky Hodonice - Střed tudy právě projíždělo stejným směrem osobní vozidlo. Došlo ke kontaktu auta s chodcem pravým předním blatníkem a zpětným zrcátkem. To se ulomilo a zůstalo viset pouze za elektroinstalaci. Muž upadl na zem. Neznámý řidič sice zastavil, ale nevystoupil. Když viděl, že se chodec sám zvedl, odjel.
     Kdo z občanů má informace, které nám pomohou tyto nezodpovědné účastníky zjistit, nechť zatelefonuje na linku 158. Děkujeme za pomoc a spolupráci. 

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 21. ledna 2013

vytisknout  e-mailem