Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Žádost o informace ke konkrétním trestním věcem

Žádost ze dne 20. května 2013. 

Žádost:

Žadatel požaduje informace o aktuální fázi trestního řízení u několika konkrétních případů (přikládá čísla jednací). V případě, že trestní řízení v těchto věcech bylo ukončeno, požaduje kopii meritorního rozhodnutí. Dále žádá o informace, od jakého data a na základě jakých interních aktů řízení existuje na Odboru hospodářské kriminality skupina pracovníků provádějících finanční šetření. Žádá také o sdělení právní normy upravující provádění identifikačních úkonů u obviněných osob.

Odpověď:

Žadateli byly poskytnuty informace o fázi trestního řízení u dotazovaných případů a poskytnuty kopie meritorních rozhodnutí u odložených případů.  Žádost o poskytnutí informace byla zároveň částečně odmítnuta v části týkající se poskytnutí informací o jménech účastníků řízení v uvedených věcech. K této části žádosti bylo vypracováno a odůvodněno samostatné rozhodnutí o částečném odmítnutí.

Žadatel byl informován, že činnost pracovní skupiny provádějící finanční šetření upravuje Pokyn ředitele Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje č.93/2010, k provádění finančního šetření v trestním řízení a odčerpávání výnosů z trestné činnosti, účinný od 9. 7. 2010. Činnost pracovní skupiny dále upravuje Rozkaz ředitele Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje č.157/2010, kterým se zřizuje pracovní tým „Výnos,“ účinný od 1. 1. 2011.

Žadateli byla poskytnuta informace, že problematiku provádění identifikačních údajů osob upravuje Rozkaz policejního prezidenta č. 67/2009, o identifikačních úkonech a provozování zkušebního provozu informačního systému FODAGEN, účinný k 19. 5. 2009. Problematiku získávání osobních údajů pro účely budoucí identifikace upravuje také § 65 zákona č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky.

vytisknout  e-mailem