Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Žádost o informace - Šalamoun

Policie České republiky, Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje jako povinný subjekt ve věci žádosti o informace doručené datovou schránkou žadatelem Spolek na podporu nezávislé justice v ČR Šalamoun částečně poskytlo informaci ke znaleckému posudku takto, v souladu se žádostí:

a) poslední stranu tohoto znaleckého posudku, kde je znalecká doložka znaleckého ústavu, uvedení osob pověřených ke zpracování tohoto znaleckého posudku tzv. zpracovatele a dále otisk znaleckého pečetě znaleckého ústavu a podpisy oprávněných osob

b) následné vyúčtování tohoto znaleckého posudku, tedy daňového dokladu, včetně všech položek, který tento znalecký ústav vyúčtoval a kopii rozhodnutí o proplacení tohoto znaleckého posudku

c) sdělení jakého trestného činu se tento znalecký posudek týkal.“

Policejní ředitelství částečně odmítlo poskytnout infromaci ve vztahu k požadovaným listinám v bodě a) obsahující parafy a v bodě b)obsahující jména, příjmení, parafy z důvodu uvedeného v ustanovení § 8a zákona č. 106/1999 Sb. ve spojení s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (dále jen „nařízení“).

K bodu c) žádosti Krajské ředitelství poskytuje informaci - přečin usmrcení z nedbalosti podle ustanovení § 143 odst. 1, 2 tr. zákoníku.

vytisknout  e-mailem