Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o informace v podobě usnesení

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost zněla:

„Ve smyslu příslušných ustanovení zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, tímto v právním zastoupení … žádám povinný subjekt Policie České republiky, výše specifikovaný útvar, o poskytnutí níže uvedené informace. Poskytnutí informace neohrozí ani nezmaří účel trestního řízení. Žadatel  ... se rovněž týkalo předmětné prověřování. Informaci je možné zaslat datovou zprávou nebo na email (údaje viz níže).

Informace: Usnesení o odložení věci podle § 159a odst. 1 písm. a), b) tr. řádu pokud bylo vydáno, ev. jiné rozhodnutí vydané při skončení prověřování“

Odpověď:

Povinný subjekt žádost posoudil a v příloze Vám zasíláme dokument ze dne … nazvaný „Odevzdání věci k projednání přestupku dle § 159a odst. 1 písm. a) trestního řádu“ ve věci vedené pod č. j. …. Ve věci tak nedošlo k odložení podle § 159a odst. 1 trestního řádu a nebylo proto vydáno usnesení. Odevzdání věci příslušnému správnímu orgánu (kterým byla v rámci krajského ředitelství věc finálně vyřízena) je realizováno formou opatření. Dokument je poskytnut v minimálně anonymizované podobě. Anonymizace byla provedena s přihlédnutím k výlukám z poskytování informací uvedeným v InfZ, a to ve vztahu k jeho ustanovení § 8a odst. 1. Primárně se jedná o obligatorní ochranu osobních údajů subjektu údajů, tedy (jedné) osoby, která je v dokumentu uvedena. Rovněž tak s ohledem na ochranu osobnosti, resp. dobré pověsti právnické osoby vyplývající z § 135 odst. 2 občanského zákoníku byly anonymizovány údaje k té právnické osobě, jejíž zaměstnanci měli určitým způsobem, v textu popsaným, jednat a toto jednání mj. založilo důvod k odevzdání věci k projednání přestupku.

Pro úplnost je vhodné zmínit, že bylo u … ověřeno, že dosud nebylo zahájeno řízení o přestupku, s čímž by bylo spojeno právo nahlížet do spisu podle § 38 odst. 1 správního řádu.

vytisknout  e-mailem