Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Žádost o poskytnutí dokumentu k uvedenému opatření

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatel: z Libáně

Ze dne: 12. září 2023

Žádost :

„Dne 1. 9. 2023 jsem požádal Policii ČR, Územní odbor Jičín, dopravní inspektorát o poskytnutí dokumentu, na základě, kterého bylo přijato opatření, jímž se definovaly požadavky na ukazatele rychlosti v rámci územní působnosti UO DI Jičín. Tímto upřesňuji svoji žádost a žádám o poskytnutí dokumentu, na který se odvolá stanovisko vydané pod Č.j. KRPH-XXX/Čj-2023-050406.

Uvádím citaci z tohoto stanoviska: „Právě z důvodu, že orientačních ukazatelů rychlosti bylo a je nabízeno nepřeberné množství v různých variantách, tak bylo v nedávné době (cca rok 2019) přijato opatření, že v rámci územní působnosti UO DI Jičín budou odsouhlaseny pouze ty ukazatele rychlosti, které odpovídají určitým definovaným požadavkům a budou tak svým provedením zapadat do uceleného systému ...“

Odpověď:

K Vaší žádosti sděluji, že Vámi zmiňované stanovisko se odkazuje na dokument, na který Vám byl již odkaz zaslán v odpovědi ze dne 7. září 2023. Přijatým opatřením, které je zmiňováno ve Vámi citovaném úryvku, není dokument v listinné nebo elektronické podobě, ale ústní pokyn vedoucího dopravního inspektorátu Jičín.

vytisknout  e-mailem