Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o poskytnutí informací ve věci konkrétního oznámení

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost zněla:

„Dobrý den,

ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím žádám o poskytnutí informací ve věci Oznámení podaném proti mé osobě …………, narozeným dne ………….. Policejním orgánem věc vedena pod č.j.: KRPT-………………………:

1) Jakým způsobem bylo dne ……………… ve věci rozhodnuto?

2) V kolik hodin bylo rozhodnutí odesláno a doručeno oznamovateli?

3) Byla-li podána Žádost o přezkum oznamovatelem ……………., pak kdy?“

Povinný subjekt žadateli k otázce č. 1 a 2 sdělil, že dne 11. 6.2024 byl vyhotoven dokument -   „návrh na uložení písemnosti“, z něhož vyplývá, že policejní orgán dospěl k závěru, že nebyl spáchán trestný čin „a že se v dané věci nejedná o jakoukoliv jinou formu protiprávního jednání“. Na základě toho byl dne …………….v ……….. hodin do datové schránky oznamovatele - ………….. odeslán dokument - „vyrozumění o výsledku prověřování“. Toto vyrozumění bylo doručeno (dle doručenky) dne …………..v …….. hodin. Ve věci tak nebylo vydáno žadatelem zmiňované „rozhodnutí“.

K otázce č. 3 povinný subjekt sdělil, že podle § 3 odst. 3 InfZ se informací rozumí jakýkoliv obsah nebo jeho část v jakékoliv podobě, zaznamenaný na jakémkoliv nosiči. Povinné subjekty tak poskytují pouze informace, kterými disponují a zároveň mají povinnost jimi disponovat. S tím souvisí i ust. § 2 odst. 4 InfZ, dle kterého povinnost poskytovat informace se netýká mj. vytváření nových informací. K dotazu žadatele „Byla-li podána Žádost o přezkum oznamovatelem …………., pak kdy?“ bylo sděleno, že povinný subjekt nedisponuje žádnou zaznamenanou informací o této skutečnosti.

vytisknout  e-mailem