Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Žádost o spolupátrání

Hledáme svědky dvou dopravních nehod. 

První z událostí se stala v pondělí 28. května chvíli po osmé hodině ráno a to v Praze 5 na ulici Plzeňská ve směru do centra od ulice Pod Kotlářkou k ulici Vrchlického. Doposud neznámý řidič osobního vozidla, nezjištěné registrační značky zde srazil nezletilou dívku, která přecházela mimo vyznačený přechod pro chodce. Po střetu nezjištěný řidič zraněnou převezl k ošetření do nemocnice a odtud poté ujel, aniž by zanechal údaje ke své osobě a vozidlu. Zranění dívky si nevyžádalo hospitalizaci a po ošetření byla propuštěna do domácího léčení.
 
Druhá dopravní nehoda se stala v úterý 29. května v půl osmé ráno na Praze 8 v křižovatce ulic Pod Sídlištěm a Vršní. Doposud neznámý řidič osobního vozidla Škoda Favorit červené barvy srazil na vyznačeném přechodu pro chodce nezletilou dívku a z místa nehody ujel, aniž by jí poskytl první pomoc a událost oznámil. Nezletilá byla následně převezena do nemocnice, kde zůstala hospitalizována se zraněním.
  
Za trestný čin neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku hrozí pachateli v případě dopadení a odsouzení trest odnětí svobody až na pět let nebo zákaz činnosti.
 
Jakékoliv svědectví k těmto dopravním nehodám přijmou policisté na tísňové lince 158.
 
pprap. Bc. Jan Daněk 1. 6. 2012

vytisknout  e-mailem