Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Žádost o spolupátrání

Policisté hledají svědky dvou dopravních nehod.  

Společný jmenovatel měly dvě dopravní nehody, které vyšetřují policisté oddělení dopravních nehod Praha 4, Kongresová. Tímto společným prvkem bylo, že došlo ke střetu odbočujícího vozidla s chodcem na vyznačeném přechodu. V obou případech byla chodkyně zraněna a následně vyhledala lékařské ošetření, které si nevyžádalo hospitalizaci.
 
První z dopravních nehod se stala 13. ledna chvilku před třetí hodinou odpoledne na Praze 5 v ulici Plzeňská při odbočování na ulici Jinonická. Dosud neznámí řidič neznámého vozidla a nezjištěné registrační značky po střetu s chodkyní této nabídl pomoc a odvoz k lékařskému vyšetření, což v daný okamžik poškozená odmítla. 
 
Druhá dopravní nehoda se stala 4. února krátce před šestou hodinou ráno a to na Praze 10 v ulici U Slavie při odbočení na ulici Vladivostockou. Opět neznámí řidič neznámého vozidla a nezjištěné registrační značky se střetl s chodkyní, která přecházela po vyznačeném přechodu. Tento prozatím nezjištěný řidič z místa nehody ujel, aniž by poskytl zraněné chodkyni první pomoc nebo zavolal záchrannou službu. Za trestný čin neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku hrozí pachateli trest odnětí svobody až na pět let nebo zákaz činnosti.
 
Jakékoliv svědectví k těmto dopravním nehodám přijmou policisté na tísňové lince 158.
 
pprap. Jan Daněk 8. 2. 2012

vytisknout  e-mailem