Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Žádost o spolupráci

Jindřichův Hradec – Poznáte muže na fotografii? Vydával se za pracovníka energetické společnosti. 

V úterý 27. června 2023 zatelefonoval osmasedmdesátileté ženě z Jindřichova Hradce neznámý muž vydávající se za pracovníka energetické společnosti kontrolující smlouvy. Ženě při hovoru uvedl, že nejdříve zatelefonoval, aby předešel obavě z podvodníků a že ji za malou chvíli navštíví. Aniž by mu sdělila své bydliště, po pár minutách jí zvonil u dveří. Požádal ji o předložení smlouvy k dodávce energií ke kontrole. Nechal si uvařit kávu a při přátelském rozhovoru ženě sdělill, že nalezl ve smlouvě chybu, za kterou jí hrozí pokuta ve výši 16 tisíc korun. Poté ji přesvědčill, že vše velmi rád vyřeší na místě za pouhých 6 tisíc korun. Než mu žena stačila peníze vyplatit, vrátil se do bytu její syn, který muži vysvětlil, že jeho matka nic platit nebude. Podvodník na toto zareagoval urychleným odchodem.

V souvislosti s touto trestnou činností nyní pátráme po muži zachyceného na kamerových záznamech a žádáme o pomoc při ztotožnění také širokou veřejnost. Informace nám mohou občané poskytnout na obvodním oddělení Policie ČR v Jindřichově Hradci nebo na bezplatné lince 158.

Policisté se snaží občany před obdobnými podvodníky varovat. I na první pohled sympatický člověk nemusí mít dobré úmysly. Vždy se telefonicky informujte u příslušné instituce, zda se opravdu jedná o pověřeného zaměstnance.

nprap. Věra Mžiková, jh.pis@pcr.cz

4. července 2023

vytisknout  e-mailem