Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Zadrželi mladíka podezřelého z vraždy

Kriminalistům Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje se společně se šumperskými kolegy podařilo usvědčit mladíka, který je podezřelý ze závažného násilného trestného činu.  

 


 


 

Na případu, ke kterému došlo počátkem února tohoto roku, kriminalisté územního odboru Šumperk a krajští kriminalisté specializující se na závažnou trestnou činnost intenzivně pracovali přibližně čtyři měsíce, kdy shromažďovali poznatky a vyhodnocovali stopy zajištěné z místa činu. Na základě vyhodnocení kriminalistických stop se kriminalistům podařilo usvědčit osmnáctiletého mladíka ze Šumperka a následně jej obvinit ze zločinu vraždy dle §140 odst.1 Trestního zákoníku. Podezřelého muže šumperští kriminalisté zadrželi na základě poznatku s předchozím souhlasem státního zástupce ve čtvrtek 3. června v dopoledních hodinách. Obviněný je nyní v policejní cele a bude podán podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. Dle Trestního zákoníku mladíkovi za jeho protiprávní jednání hrozí trest odnětí svobody v rozmezí 10-18 let.


 

Mladík je podezřelý z toho, že dne 6. února ráno fyzicky napadl u obchodního centra Kaufland na ulici Vítězné v Šumperku muže, kterého záchranáři s těžkým poraněním hlavy převezli do nemocnice. Muž na následky vážného zranění během dopoledne téhož dne zemřel. Událost se nejdříve vyšetřovala pro podezření z  těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti. Na základě dalších skutečností a okolností krajští kriminalisté věc překvalifikovali na zločin vraždy.


 


 

mjr. Mgr. Jitka Dolejšová

vytisknout  e-mailem