Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zadržen krátce po přepadení

Karviná - ráno zadržen, večer obviněn 

Skvělá spolupráce karvinských strážníků a policistů obou karvinských obvodních oddělení a kriminalistů vedla k neprodlenému zadržení možného pachatele loupeže.

V neděli 16. června 2024 v brzkých ranních hodinách přijala Městská policie Karviná na lince 156 oznámení od poškozené ženy o napadení na autobusové zastávce v Karviné. Strážníci okamžitě informovali policisty a současně vyjeli na místo a začali pátrat v nejbližším okolí. Zde zaregistrovali muže, který odpovídal popisu uvedeného oznamovatelkou. Necelých deset minut od oznámení byl podezřelý muž strážníky zadržen a následně převezen na policejní služebnu.

Mezitím již policisté kontaktovali poškozenou, která uvedla, že cestou do práce si v blízkosti autobusové zastávky všimla neznámého muže. Něco pokřikoval, ona mu nevěnovala pozornost. Když došla na zastávku, nejprve ucítila, jak se jí někdo snaží strhnout kabelku z ramene. Pak ji uchopil zezadu a začal škrtit. Ženě se podařilo ze sevření vymanit a utéct. Poté si přivolala TAXI a odjela do práce. Cestou vše oznámila na tísňovou linku strážníků městské policie.

Ještě téhož dne komisař 1. oddělení obecné kriminality mladého cizince (18 let) obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Jelikož v rámci prověřování policisté zjistili, že má udělené pravomocné a dosud platné soudní vyhoštění z území České republiky, je trestně stíhán také za spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. K soudnímu vyhoštění uvedl, že si myslel, že zákaz pobytu se týká pouze města, před jehož soudem stanul. K loupeži se nechtěl vyjadřovat. Tvrdil, že vlivem podnapilosti si téměř nic nepamatuje.
Aby trestnou činnost neopakoval a také aby se trestnímu stíhání nevyhýbal, podali kriminalisté cestou státního zástupce návrh na jeho umístění do vazby, což soudce akceptoval. V případě odsouzení hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let.

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
19, 6. 2024

vytisknout  e-mailem