Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zadržen na místě činu

TEPLICE - Policisté na obchůzce přistihli zloděje; Rychle objasněné krádeže; Využili příležitosti...  

Zadržen na místě činu
     Trnovanští policisté přistihli přímo při činu 27letého recidivistu, který chtěl po půlnoci odcizit kovovou stříšku. Když policisté během pěší obchůzky zaslechli podezřelé zvuky, ihned se vydali za jejich zdrojem. V blízkosti zastávky MHD pak uviděli muže, který se pomocí dřevěné latě snažil strnout plechovou stříšku větrací šachty kolektoru na prodejním areálu.
     Lapku, který se do křížku se zákonem nedostal poprvé a v minulosti stál několikrát před soudem, na místě činu zadrželi. Noc strávil v policejní cele a následně si převzal sdělení podezření z přečinu krádeže ve stadiu pokusu, za který může jít až na tři roky do vězení.
 
Rychle objasněné krádeže
     Ve středu jsme informovali o případu, kdy neznámý pachatel odcizil pohonné hmoty ze zaparkovaného auta. Zloděj v katastru obce Modlany navrtal nádrž osobního vozidla, ze které odcizil přes dvacet litrů benzínu, celková škoda byla vyčíslena na téměř šest tisíc korun. Policisté z obvodního oddělení v Krupce případ objasnili za pouhé dva dny, krádež mají na svědomí dva mladíci ve věku 18 a 19 let, kteří se svým jednáním dopustili přečinů krádeže a poškození cizí věci.
     Dvojice má podle krupských policistů na svědomí i další pokus krádeže, mladíci jsou podezřelí, že u Modlan vnikli na pozemek rodinného domu, kde odcizili přibližně třicet železných lešenářských trubek, které si nanosili za plot. Pak z místa odešli s tím, že se pro trubky vrátí později a zpeněží je, když se ale vrátili, vyrušil je svědek, a tak se dali se na útěk s prázdnou. Policisté jim tak sdělili i podezření z přečinu porušování domovní svobody, oběma spolupachatelům hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Využili příležitosti
     Policisté dopadli dva muže, kteří včera po poledni kradli v Krupce. Dva muži ve věku 27 a 22let navštívili bazar levného zboží a v kanceláři spatřili odložený fotoaparát. Mladší muž pak svého kamaráda navedl, aby foťák odcizil, oba pak provozovnu i s „kořistí“ v hodnotě 15 tisíc korun opustili.
     Policisté díky kamerovým záznamům bleskově zjistili totožnost podezřelých a ještě téhož dne je předvedli na služebnu, kde si vyslechli sdělení podezření z přečinu krádeže. Zatímco staršímu muži, který foťák odcizil, hrozí maximálně dvouleté vězení, mladší návodce může vzhledem ke své trestní minulosti strávit za mřížemi až tři léta.
 
Vztek si vybil na fasádách
     Škodu přes 13 tisíc korun způsobil teprve 18letý mladík, který si vybíjel vztek na cizím majetku. V polovině května se rozešel s přítelkyní, nato se notně posilnil alkoholem a pocity vzteku si vybíjel tím, že rukou několikrát praštil do fasád dvou zateplených domů v Řetenicích. Ke svému jednání se přiznal, pokud věc skončí před soudem, hrozí mladíkovi v krajním případě až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Vykradený dům
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Jeníkově vykradl rodinný dům. Zloděj vnikl na pozemek a následně so po rozbití okna vloupal do domu, ze kterého odcizil elektroniku, nářadí a další věci v hodnotě téměř 70 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které hrozí pachateli v případě dopadení až pětileté vězení.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K dopravní nehodě došlo v pátek 22. května kolem 6:30 hodin v Srbicích na zastávce MHD. Dosud neustanovený řidič nezjištěného nákladního vozidla poškodil levé zpětné zrcátko autobusu, který stál u okraje komunikace a z místa poté odjel, aniž by si splnil svou zákonnou povinnost.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 29. 5. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem