Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zadržen po krádeži

Havířov - pouhých pět minut po oznámení krádeže zadrželi policisté podezřelého muže. 

V neděli 16. června 2024 odpoledne přijali policisté na lince 158 oznámení o krádeži zboží v prodejně v Havířově. Na místo byly vyslány policejní hlídky, přičemž jedna z nich nedaleko prodejny zaregistrovala muže, který odpovídal popisu a u sebe měl dvě tašky plné rybích konzerv. Přestože tvrdil, že je před chvíli koupil od neznámého muže, policisté jej zadrželi a převezli na služebnu.

V rámci dalšího prověřování policisté obvodního oddělení Havířov 3 zjistili, že sedmatřicetiletý muž může mít na svědomí nejen krádež rybích pochutin, ale také další skutky. Na těch se měl podílet také jeho o rok starší společník, kterého na základě předchozího souhlasu státního zástupce policisté zadrželi hned následující den.

Společně měli první červnovou noc z jedné havířovské prodejny odcizit cigarety a finanční hotovost, přičemž jeden měl hlídat a druhý rozbít skleněnou výplň dveří a vniknout dovnitř.
V první polovině června je mělo zaujmout volně odložené horské jízdní kolo. Mladší z mužů na něho nasedl, ale než stačil odjet, přiběhl majitel a kolo si „ubránil“.
O několik dnů později nad ránem měli opět násilím vniknout do prodejny, ze které měli odcizit finanční hotovost a kosmetiku, převážně pánské sprejové deodoranty, gely na vlasy a balzámy po holení.

Oba muži s policisty spolupracovali, trestnou činnost nepopírali. Oba uvedli, že ke krádežím je dovadla finanční nouze. Věci pocházející z trestné činnosti dle jejich sdělení rozprodali různým lidem a za utržené peníze si nakoupili jídlo, cigarety a další věci. V rámci zkráceného přípravného řízení jim policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Vzhledem k jejich trestní minulosti jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
21. 6. 2024

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem