Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zadržen podezřelý z krádeže

České Budějovice - Duchapřítomnost poškozené pomohla k rychlému zadržení podezřelého mladíka.(Hlasová schránka 974 221 116) 

Během pár minut policisté oddělení hlídkové služby České Budějovice zadrželi 20 letého mladíka, který okradl starší ženu na ulici.
 
V pátek, po 13:00 hod., šla žena po ulici v Havlíčkově kolonii, kde k ní přistoupil mladík, který jí z krku strhnul řetízek ze žlutého kovu. Po svém jednání z místa činu utekl.
 
Ač byla žena v šoku, svým mobilním telefonem oznámila událost na tísňové lince 158. Za pár chvil přijeli policisté a společně s poškozenou objížděli ulice kolem místa krádeže. Žena si naštěstí pořádně všimla popisu podezřelého a v jedné z ulic mladíka poznala. Po výzvě jménem zákona, muž zastavil. Na základě oprávnění, daného podle trestního řádu, provedli příslušníci bezpečnostní prohlídku, při které nalezli bodnou zbraň a zároveň i odcizený řetízek.
Vzhledem k důvodnému podezření ze spáchání krádeže, mladíka zadrželi a převezli k dalším úkonům na obvodní oddělení České Budějovice - město.
Po objasnění všech skutečností, sdělili policisté mladíku podezření ze spáchání přečinu krádeže na osobě.
 
Dnes dopoledne se poškozená žena dostavila na Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje Preventivně informační oddělení, Dvořákova 2 a chtěla všem policistům, kteří se objasnění případu podíleli, moc poděkovat na svůj precizní a okamžitý postup.
 
Jihočeská policie za její pochvalu děkuje a velmi si jí váží.
 
nprap. Bc. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz
8. července 2013

vytisknout  e-mailem