Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zadržen policisty

ÚSTÍ NAD LABEM - Zadržen policisty; odcizené vozidlo; při nehodě poškodila zabezpečovací zařízení 

Zadžen policisty

Všebořičtí policisté zahájili ve zkráceném řízení případ trestného činu Porušování domovní svobody, ze kterého je podezřelý 37letý muž z Ústí nad Labem. Tohoto jednání se měl dopustit tím, že v nedělní ráno vylezl na balkón ve zvýšeném přízemí, kde se šroubovákem snažil dostat do bytu. Přitom však byl  zadržen policisty. Za toto jednání mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Odcizené vozidlo

Valtířovští policisté vyhlásili  celostátní pátrání  po odcizeném motorovém vozidle tovární značky  VW  Passat  Variant Combi, červené barvy, RZ:      5U4 4543. Toto vozidlo bylo odcizeno v noci z 29.3. na 30.3.2009 v obci Malečov na Ústecku. Spolu s vozidlem byly odcizeny i doklady od vozidla a platební karty. Pachatel svým jednáním způsobil škodu okolo 220 tisíc korun.

Při nehodě poškodila zabezpečovací zařízení

Z trestného činu Poškozování obecně prospěšného zařízení obvinil policejní komisař 30letou ženu z Teplicka. Tohoto činu se měla dopustit jako řidička motorového vozidla tím, že na Ústecku vjela na vícekolejný železniční přejezd bez závor ve chvíli, kdy to bylo zakázáno (světelná i zvuková signalizace v provozu). Přitom vjela bezprostředně před přijíždějící nákladní vlak, vlivem čehož došlo k zachycení a následnému odhození vozidla do sloupu přejezdového zabezpečovacího zařízení, které tím bylo poškozeno. Z důvodu tohoto poškození došlo k uzavření této trati na několik hodin a z toho plynoucí zpoždění jednoho vlaku a zrušení dvou vlaků. Při této nehodě utrpěla obviněná lehké zranění. Ke zranění jiných osob nedošlo. Při této nehodě došlo k celkové škodě kolem 75 tisíc korun (na vozidle 40 tisíc, na lokomotivě 20 tisíc a na přejezdovém zabezpečovacím zařízení kolem 15 tisíc korun). Za shora uvedené jednání hrozí řidičce trest odnětí svobody až na šest měsíců nebo peněžitý trest. 

 

  

vytisknout  e-mailem