Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zadržen přímo při činu

Tábor – Krádež vloupáním do rodinných domů. (Hlasová schránka 974 238 116) 

V časných ranních hodinách úterý dne 1. července 2014 zadrželi táborští policisté na základě oznámení občanů zloděje, který se právě vloupal do sklepních prostor jednoho z domů v Jesenského ulici v Táboře. Mladík (19), policistům již i přes svůj nízký věk dobře známý recidivista, se na svůj lup posilnil alkoholem. Hladinu téměř dvou promile ještě doplnil v domě nalezeným pivem. Ve chvíli, kdy si připravoval k odnesení svůj lup v podobě pivní přepravky s prázdnými lahvemi, dopadla na něj ruka zákona.
Následným šetřením policisté zjistili, že mladík má na svědomí i další krádež z předcházejícího dne, a to v rodinném domě v Bechyňské ulici. Odtud si odnesl mobilní telefon, hodinky, šperky a nepohrdl ani dvojicí reproduktorů. Majitelům způsobil škodu ve výši bezmála 4 000 korun.   
Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl za obdobnou trestnou činnost již v nedávné době odsouzen a potrestán. Jak je zřejmé, nenapravil se. Policisté jeho porušení zákona zpracují formou zkráceného přípravného řízení. O jeho dalším potrestání tak bude moci v dohledné době čtrnácti dnů opět rozhodovat soud.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
3. července 2014
 

vytisknout  e-mailem