Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zadržen půl hodiny po krádeži

VSETÍNSKO: Policisté z Valašského Meziríčí pracovali velmi rychle. 

Pětadvacetiletý mladík z Rožnova p. R. využíval ke krádežím nepozornosti a nezodpovědnosti lidí, kteří si nechávají své věci bez dozoru. Procházel prostory a chodby různých firem, úřadů nebo školských zařízení ve Valašském Meziříčí a Rožnově p. R., kde zkoušel kliky dveří a zjišťoval, zda jsou dveře uzamknuty. Když nebyly, hned situace využil a kradl. Nebo využíval příležitostí, kdy si lidé nechali věci volně odložené. Jako například třiapadesátiletá žena, která si při návštěvě kadeřnictví ve Valašském Meziříčí, nechala notebook položený na zemi poblíž vstupních dveří. Po hodině a půl pobytu v kadeřnictví sice vycházela s novým účesem, ale bez notebooku za 20 000 korun.
 
Mladík kradl naposledy včera dopoledne v budově městského úřadu, odkud šel s odcizeným mobilem ještě „zkusit štěstí“, jak uvedl ve výslechu, do budovy internátu při jedné střední škole ve Valašském Meziříčí. Mladík vešel do jednoho z pokojů v budově internátu, kde spal nějaký kluk. Na psacím stolu uviděl peněženku a mobil. Věci vzal a potichu odešel, aby spícího studenta nevzbudil. Včera už mladík neměl takové štěstí, jako jindy. V budově městského úřadu ho pracovníci zahlédli. Zdál se jim podezřelý, a tak při oznamování krádeže mobilu, uvedli kolegům i popis pravděpodobného zloděje. Kolegové z obvodního oddělení ve Valašském Meziříčí ihned vyrazili do terénu. Půl hodiny po oznámení krádeže, zloděje na ulici zadrželi a odvezli do policejní cely. Student i pracovnice městského úřadu měli štěstí, protože jsme odcizené věci u zloděje zajistili a vrátili jim je nazpátek.
 
Zadržený muž si během tří týdnů přišel na sedm mobilů, tři notebooky a několik tisíc korun. Odcizené věci měly hodnotu téměř 65 000 korun. Některé mobily a notebooky prodal náhodným lidem na ulici, pár věcí byla u něho zajištěna. Za utržené peníze si koupil jídlo a alkohol. Nebyly to první krádeže zmiňovaného muže. Jedná se o recidivistu, který se vloni v listopadu vrátil z vězení, kde si odpykával trest za majetkovou trestnou činnost.
 
Včera večer si na policii převzal usnesení o zahájení trestního stíhání z přečinu krádež, za který trestní zákon v tomto případě ukládá až pětileté vězení. Pak ho policisté ze zadržení propustili.
 
 
1. února 2011, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 

vytisknout  e-mailem