Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zadržen s kořistí

LITOMĚŘICE – Do sběrny nedojel; Vozidlo nezajistil; Na auto s kladivem 

V rukou policistů skončil 28letý muž z Lovosic, který v neděli navštívil u obce Trnovany neobydlený dům. Po překonání zajištěných domovních dveří odcizil železné kanystry, kabely, radiátor, nerezový dřez a další předměty ze železa. Při nezákonném jednání ho vyrušila policejní hlídka, která ho dopravila na služebnu místního obvodního oddělení. Policejní inspektor mu ve zkráceném přípravném řízení sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.
 

Vozidlo nezajistil
V úterý přijali policisté oznámení o krádeži věcí z vozidla zaparkovaného v Litoměřicích. Poškozený se od nezajištěného a neuzamčeného vozidla se vzdálil a doplatil na to. Během chvilky se objevil neznámý lapka, který si odnesl z vozidla na sedadle ponechanou peněženku s finanční hotovostí. Majitel peněženky předběžně vyčíslil škodu na 40 tisíc korun, případ je vyšetřován jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.
 

Na auto s kladivem
V úterý v odpoledních hodinách poškodil neznámý vandal auto zaparkované před domem v Lovosicích. Vozidlo značky Hyundai oťukal celé kladivem a nakonec ho ponechal zaseklé ve střeše. Majitel vozidla vyčíslil škodu na 50 tisíc korun, policisté případ prošetřují jako přečin poškození cizí věci a po neznámém pachateli pátrají.
 

7. 11. 2012
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem