Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zadržen v kradeném autě

VSETÍNSKO: Vyšetřováním vyšlo najevo, že mladík má na svědomí další odcizené auto, krádež benzinu a potravin v domku.  

Hlídka rožnovských policistů zastavila minulý týden krátce před druhou hodinou v noci vozidlo Ford Fiesta. Kontrolou kolegové zjistili, že řidič nevlastní příslušné řidičské oprávnění a dále, že je vozidlo kradené. Muže zadrželi. Při výslechu devatenáctiletý mladík z Rožnova p. R. přiznal nejenom krádež uvedeného vozidla, ale i další trestnou činnost.
 
Mladík uvedl, že koncem září odcizil v Rožnově auto Peugeot. Vozidlo nebylo uzamknuté. Stačilo jen spojit drátky ve spínací skříňce, což se mladíkovi podařilo, a odjet. S autem zamířil do Růžďky, kde teď přechodně pobývá. Uvedl, že se chtěl pouze nějak dostat domů, proto auto odcizil. Peugeota zaparkoval u autobusové zastávky. Auto uzamkl a vylezl kufrem, prý aby bylo vozidlo zabezpečené proti krádeži. Dále jsme zjistili, že mladý Rožnovan kradl v rodinném domku v Růžďce nějaké cukrovinky a potraviny a také v budově místní mateřské školy. Doznal se také ke krádeži auta Ford Fiesta, které odcizil taktéž v Růžďce. Majitel zloději nahrál, když ponechal auto v noci neuzamknuté a navíc s klíči v zapalování. Mladík to měl jednoduché, nastartoval a jel. Protože mu brzy došel benzín a neměl peníze, rozhodl se pohonné hmoty ukrást ze zaparkovaných vozidel. Vybíral si starší typy škodovek. Ze dvou vozidel v Rožnově p. Radhoštěm odčerpal celkem 15 litrů benzínu. S kradeným Fordem najezdil za 7 dnů asi 300 km. Pak jeho vyjížďky s odcizeným vozem „překazili“ policisté.
 
Mladík byl obviněn z přečinů porušování domovní svobody, krádež a neoprávněné užívání cizí věci. Hrozí mu dvouleté vězení.
 
 
19. října 2010, por. Mgr. Lenka Javorková 
 
 
 
 
                                                                                                             
 
 

 

vytisknout  e-mailem