Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zadržen v řece

LITOMĚŘICE – Chtěl uplavat; Spadla klec; Pozor na podvodníky! 

Při krádeží kovových předmětů v obytném domě v Lovosicích byl v pondělí v dopoledních hodinách přistižen 19letý mladík z Lovosicka. Snažil se před muži zákona utéct za každou cenu. Při útěku se schovával za zaparkovaná vozidla, a když se dostal až k řece Labi, neváhal skočit do studené vody. Přímo ve vodním toku jej zadržel strážník městské policie, který skočil do ledové vody za ním. Následně předal zmáčeného mladíka do rukou policistů místního obvodního oddělení. Kontrolou vyšlo najevo, že mladík byl za obdobný skutek v nedávné době odsouzen. Než stačil na obvodním oddělení oschnout, policisté mu sdělili podezření pro trestné činy porušování domovní svobody a pokusu krádeže. Hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.
 

Spadla klec
V pondělí převzali z rukou policistů podezření pro trestný čin krádeže dva muži ze Štětska ve věku 36 a 37let. Podezřelí byli přistiženi při neoprávněné těžbě dřeva na obecním pozemku v katastru obce Snědovice. K těžbě vzrostlých akátů neměli oprávnění. Část poražených stromů byla zajištěna přímo na místě a část odvezli neznámo kam. Škoda je předběžně vyčíslena na 8 tisíc korun. Podle trestního zákoníku hrozí dotyčným až dvouleté vězení.
 

Pozor na podvodníky!
Anonymního prostředí internetového bazaru využívala 36letá žena z Litoměřic ke svému obohacení. Návštěvníky internetových stránek uváděla v omyl a pod smyšleným jménem nabízela k prodeji atraktivní zahraniční oblečení a jiný textil. Za zboží, které nikdy nevlastnila, inkasovala na svůj účet nemalé finanční prostředky. Zákazníci, kteří sedli na lep podvodnici, tak nikdy neviděli objednané zboží ani své peníze. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu, celková výše škody je předmětem dalšího šetření.
 

27. 3. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem