Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zadržena krátce po činu

Českokrumlovsko – Osmadvacetiletou cizinku policisté obvinili ze čtyř trestných činů. 

Kapličtí policisté prošetřovali od srpna letošního roku několik případů většinou majetkové trestné činnosti katastru obce Dolní Dvořiště. Po spolupráci s českokrumlovskými kriminalisty padlo v uplynulých dnech obvinění ze spáchání přečinů krádež, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a výtržnictví.

Policisté, dnes již obviněné osmadvacetileté ženě cizí státní příslušnosti, kladou za vinu, že se měla v době od srpna do října letošního roku v katastru obce Dolní Dvořiště vloupat do dvou domů a jedné prodejny. V těchto objektech měla odcizit věci za více než 3 tisíce korun. Mladá žena je obviněna i z přečinu výtržnictví, neboť začátkem září v odpoledních hodinách v Dolním Dvořišti, na místě přístupném veřejnosti vykřikovala různé nadávky a nakonec svou agresi obrátila proti vozidlu Ford, u kterého poškodila skleněnou výplň pátých dveří. Mladou ženu zadrželi policisté dvě hodiny po posledním vloupání do prodejny dne 23. října 2018.

Celková škoda, kterou měla obviněná svým protiprávním jednáním způsobit, byla odhadnuta na téměř 10 tisíc korun. V současné době je obviněná mladá žena již stíhána vazebně. O její vině a trestu bude v budoucnu rozhodovat soud, který jí může potrestat, mimo jiné, odnětím svobody až do výše tří let.

por. Bc. Lenka Pokorná    ck.pis@pcr.cz 

28. října 2018

vytisknout  e-mailem