Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zadržené zásilky

JIČÍNSKO - Balíky k adresátům nedorazily. 

Pracovníci valdické věznice zadrželi od října loňského roku do února letošního roku čtyři zásilky, které byly určené vězňům
. I když jména odesílatelů i adresátů  byla jiná, přesto měly zásilky něco společného. Obsahovaly zakázané látky, kterými byla „obohacena“ zejména pánská kosmetika, ale i např. tužky. Balíky byly navíc odeslané  z jedné pošty a i příjemci obývali stejnou celu. A tak pleťové krémy, deodoranty a další věci, které obsahovaly marihuanu, pervitin a léky působící na lidskou psychiku, skončily v rukou zkušených kriminalistů.
 
Ti okamžitě začali po odesílatelích pátrat. I když po několika dnech zjistili, že se jedná o fiktivní osoby, přesto v pátrání neustali. Nakonec došli k závěru, že zásilky odeslala pouze jedna osoba, a to třicetiletá žena z Příbrami, kterou i přes její rafinované jednání odhalili. Navíc kriminalisté zjistili, že příjemci balíků obývají stejnou celu jako příbuzný podezřelé ženy. Nutno zdůraznit, že rozkrytím tohoto důmyslného systému „obchod“ skončil.  
 
Celkem se žena pokusila do věznice propašovat 4,81 gramu pervitinu, 4,898 gramu marihuany a různé léky v podobě 60 tablet a další 51,67 gramu  tablet a jejich částí .
Za přečiny nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a dále šíření toxikomanie hrozí ženě až pět let vězení. 
                                       
nprap. Hana Klečalová
31. března 2015 v 14:59
 

vytisknout  e-mailem