Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zadržení dealera marihuany

TEPLICE - Drogu prodal nejméně v 70 případech; Do tašek schovala stovky žvýkaček...  

Zadržení dealera marihuany
     Kriminalisté z teplického TOXI týmu zadrželi 26letého muže, který v Teplicích prodával konopí. Během loňského a letošního roku prodal nejméně v 70 případech různým osobám drogu známou jako marihuana, zájemci platili dealerovi za gram sušené rostliny dvě stě korun. 
     Muže čeká obvinění z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který ho může soudce poslat až na pět let za mříže.
 
Do tašek schovala stovky žvýkaček
     Neodolatelnou chuť na sladké zřejmě dostala 22letá žena, která se včera v Teplicích dopustila trestného činu. V jednom ze supermarketů odcizila 329 balíčků žvýkaček a bonbonů různých značek. Ty schovala do menších igelitek, které pak ukryla do větší nákupní tašky.
     S pochutinami pak prošla pokladní zónou, aniž by za zboží v hodnotě přes pět tisíc korun zaplatila. Neunikla ale pozornosti ostrahy, která ženu zadržela a předala policistům. Ti jí sdělili podezření z přečinu krádeže, za který může strávit až dva roky ve vězení.
 
„Očesaná“ dodávka
     Nemilé překvapení čekalo na majitele dodávky, který své auto zaparkoval v Krupce. Když po dvou dnech přišel k vozidlu, zjistil, že mu z něj neznámý pachatel demontoval a odcizil všechna kola, přední světlomet, levé zpětné zrcátko, kompletní výfuk a další díly v hodnotě 80 tisíc korun. Zloděj se vloupal i do kabiny, kde však nenašel nic cenného. Policisté případ prošetřují pro přečin krádeže a po pachateli, kterému v případě dopadení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi, intenzivně pátrají.
 
Zmizela celá brána
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který kradl v Dubí. Z pozemku u rodinného domu odcizil dvoukřídlou zdobenou kovovou bránu v hodnotě 40 tisíc korun. Zda brána zmizela z důvodu zpeněžení ve výkupně sběrných surovin, nebo byl motiv jednání pachatele jiný, budou prověřovat policisté z obvodního oddělení. Pokud se jim podaří pachatele vypátrat, hrozí mu trestní stíhání pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 18. 7. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem