Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zadržení kapsáři

Kriminalisté zadrželi dva kapesní zloděje. 

První případ kapesní krádeže se stal koncem srpna v odpoledních hodinách. Neznámý muž se při nastupování do vagonu metra linky A ve stanici Můstek natlačil na cestující a z batohu jí během okamžiku odcizil její peněženku s doklady a finanční hotovostí. Poté ještě z vagonu před zavřením dveří rychle vyskočil. Podobu tohoto kapsáře si poškozená zapamatovala a jeho popis následně uvedla na policejní služebně. Právě tímto napomohla kriminalistům ze 7. oddělení obecné kriminality prvního policejního obvodu k jeho následnému vypátrání.
 
Tito zmiňovaní kriminalisté v pondělí 19. října v odpoledních hodinách vykonávali hlídkovou činnost na Hlavním nádraží zaměřenou na kapesní zloděje, kde si povšimli dvou podezřelých mužů, které se rozhodli sledovat. Jejich podezření se jim zanedlouho potvrdilo. V podchodu z ulice Wilsonova do ulice Politických vězňů, si tito muži vytipovali cizinku, na kterou se jeden z nich natlačil. Poté vložil ruku do jejího batohu, ze které odcizil pouzdro s dioptrickými brýlemi. Druhý muž, jeho komplic, ho přitom po celou dobu kryl. Kriminalisté jejich počin po celou dobu sledovali zpovzdálí a podezřelé zadrželi přímo při činu. V jednom z kapsářů zároveň poznali muže, který koncem srpna okradl dívku při nástupu do vagonu metra. K tomuto jim napomohl právě popis poškozené a osobní znalost kriminalistů.
 
Oběma mužům bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu krádeže ve spolupachatelství, za což jim hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Navíc jednomu z nich sdělili podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředků, čehož se dopustil při kapesní krádeži v srpnu.
 
por. Bc. Jan Daněk - 20. 10. 2015

vytisknout  e-mailem