Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zadrženi na místě činu

LITOMĚŘICE – Kořist neodnesli; Řádění opilce ukončili policisté … 

V úterý okolo 14té hodiny vnikli za použití násilí dva pachatelé na pozemek rekreační chaty v Budyni nad Ohří. Po násilném vniknutí do kůlny touto prošli do obytné části chaty. V chatě nic neodcizili, ale z přilehlé kůlny si již odnášeli motorovou sekačku, malý motocykl a ruční nářadí. Jejich nezákonné jednání jim překazili policisté, zadrželi je na místě činu. Oba muži z Libochovicka ve věku 25let si ještě týž den převzali podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody za což jim podle trestního zákoníku hrozí až tříleté vězení.
 

Řádění opilce ukončili policisté
20letý mladík pod vlivem alkoholických nápojů řádil v noci na úterý v Libochovicích. Během jedné hodiny stihl rozbít skleněnou výplň výlohy, poškodit vchodové dveře do prodejny, rozbít skleněnou výplň okna u domu a skleněnou nástěnku. Svým řáděním způsobil škodu převyšující 13 tisíc korun. Policisté ho na místě podrobili dechové zkoušce na alkohol, která byla pozitivní s výsledkem 2,04 promile. Mladík si po vystřízlivění převzal následujícího dne podezření pro přečiny výtržnictví a poškození cizí věci. Hrozí mu až dvouleté vězení.
 

Okraden na poště
Na svou nepozornost doplatil v úterý jeden z návštěvníků litoměřické pošty. Při vyplňování údajů na přepážce si poškozený odložil svou peněženku vedle sebe a neměl jí pod kontrolou. Toho využil neznámý lapka, který v nestřeženém okamžiku peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí odcizil. Poškozený muž vyčíslil škodu na 2 tisíce korun. Po pachateli krádeže pátrají litoměřičtí policisté.
 

20. 2. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem