Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zadrženi na místě činu

LOUNY - Vloupali se do rekreační chalupy... 

Rekreační objekty v Tuchořicích na Lounsku si v minulých dnech vyhlédli dva mladíci ve věku 25let z Prahy a 26 let z Mostu. Společně vnikli na pozemek jedné rekreační chalupy a násilným způsobem se pokusili dostat do jejího přístavku. Když se jim to nepodařilo, vykopli dveře přímo u samotné chalupy a vnikli dovnitř. Obydlí částečně prohledali, ale jejich další počínání jim zmařila policejní hlídka. Přímo na místě činu je zadržela a následně převezla na služebnu v Postoloprtech. Tam jim policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření hned ze tří trestných činů:  z pokusu krádeže, z porušování domovní svobody a z poškození cizí věci. Po provedených úkonech byli propuštěni na svobodu. Způsobená škoda byla vyčíslena na 21 500 Kč.

Po dvou vlecích zmizel třetí

Již třetí krádež vleku v Lounech v průběhu dvou dnů byla nahlášena tamním policistům. Poté, co z neděle na pondělí zmizel valník s plachtou a přívěsný vozík za osobní automobil (více zde), došlo v lounské ulici Vladimírská ke krádeži podvalníku zn. Maro. Uvedený vlek na přepravu aut si přisvojil dosud nezjištěný pachatel z objektu jedné firmy, do které vnikl násilným způsobem, a aby podvalník mohl odtáhnout, musel ještě překonat řetěz s visacím zámkem, kterým byl zajištěn. Způsobená škoda přesahuje 60 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.  

Do Loun vyjížděli pyrotechnici

V úterý odpoledne vyjížděli do lounské ulice 5. května pyrotechnici z Krajského ředitelství Policie České republiky Ústí nad Labem. V areálu jedné firmy nalezli tamní pracovníci vojenskou munici. Místo nálezu ihned zajistili lounští policisté a přivolali specialisty. Ti zjistili, že se jedná o dělostřelecký granát a výbušninu odvezli k likvidaci. Nikdo nebyl zraněn, ani nedošlo k žádné škodě na majetku.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 17. října 2012    

vytisknout  e-mailem