Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zadrženi na útěku

CHOMUTOV - Chatka lehla popelem, Objasněná loupež.... 

Zadrženi na útěku
Dva mladíci z Chomutova ve věku 18 a 19 let se společně vydali do Sokolské ulice. Překonali oplocení u rodinného domu a vnikli na pozemek. Při vytrhávání měděných okapových svodů z fasády byli vyrušeni majitelkou. Z místa se sice snažili zmizet, ale v útěku jim zabránila policejní hlídka. Oba muže policejní komisař obvinil z krádeže a porušování domovní svobody. Obvinění si převzali, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Chatka lehla popelem
Policisté a hasiči včera zasahovali v zahrádkářské kolonii Vinné zahrady v Chomutově. Hořela zde totiž zahradní chatka, která byla požárem zcela znehodnocená. Předběžným vyšetřování bylo zjištěno, že kdosi poškodil oplocení zahrady, vnikl na pozemek a založil požár v domku. Vyšetřovatel hasičů přesnou příčinu požáru nestanovil, bude předmětem dalšího vyšetřování. Majitel stanovil škodu na 400 tisíc korun. Policisté zahájili vyšetřování trestného činu poškození cizí věci.
 
Dopadený pachatel
Policisté objasnili červnový případ loupeže. Tehdy do sázkové kanceláře Fortuna na Březenecké v Chomutově vešel maskovaný muž, v ruce držel střelnou zbraň a pracovnici ukázal papír, na kterém bylo napsáno, že chce peníze. Když hotovost obdržel, z provozovny odešel. Ke zranění ženy nedošlo. Policisté zjistili, že přepadení má na svědomí 26letý Chomutovák. Obvinění z loupeže si převzal, za uvedený čin mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí dvě léta až deset let.
 
Vloupání do prodejny i sklepa
Chomutovští policisté přijali oznámení o vloupání do dvou objektů. V ulici Kosmonautů se kdosi vloupal do prodejny potravin a odcizil kávu, sladkosti, drogistické zboží, alkohol a cigarety. Svým jednáním způsobil škodu za téměř 10 tisíc korun.
Druhé vloupání prověřovali policisté v ulici Borová. Tady zloděj vnikl do sklepních prostor panelového domu a z dílny sebral horské jízdní kolo. Vyčíslená škoda - 16 tisíc korun.
   
21. prosince 2012      
prap. Marie Pivková    
piscv@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem