Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zadržení několika dealerů drog v metropoli

Během víkendu byli policisté úspěšní a připsali si hned několik vydařených akcí. 

V pátek při bezpečnostní akci, která se konala na Václavském náměstí a zaměřovala se na problematiku drog, oslovil skupinku osob muž německé národnosti a nabídl jim za deset euro sáček s marihuanou. To však ještě netušil, že si vybral tu nejméně vhodnou skupinu lidí. Jednalo se totiž o policisty v civilu, kteří se aktivně podíleli na bezpečnostní akci. Policisté proto pětadvacetiletého mladíka okamžitě zadrželi a na policejní služebně byl později obviněn z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami.
 
V dalším případě kontrolovali policisté pohotovostní motorizované jednotky v sobotu před polednem osádku osobního vozidla. Hlídka si všimla, že řidič má zarudlé bělmo očí a celkově jsou jeho reakce zpomalené. Proto řidiče vyzvala k provedení zkoušky na drogy. Ta byla pozitivní na marihuanu a kokain. Z vozidla byl však cítit silný zápach marihuany a proto policisté využili svého zákonného oprávnění a provedli prohlídku vozidla i řidiče a jeho spolujezdce. Kontrolou policisté zjistili, že řidič má u sebe přes sto gramů marihuany a jeho spolujezdec dokonce téměř dvě stě padesát gramů marihuany. Šestatřicetiletý řidič pak hlídce uvedl, že sto gramů marihuany, které má u sebe, koupil před několika minutami právě od svého spolujezdce. Oba proto byli zadrženi a převezeni na policejní služebnu. Tam si řidič vyslechl obvinění z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a přechovávání omamné a psychotropní látky, za což mu v případě odsouzení hrozí až roční vězení nebo zákaz činnosti. Jeho o dva roky mladšího spolujezdce obvinili policisté z trestných činů přechovávání omamné a psychotropní látky a nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami, za což mu hrozí až roční vězení.
 
Dalšího dealera zadrželi policisté v sobotu hodinu po půlnoci v jednom z klubů ve Francouzské ulici v Praze. Ostraha klubu si tam za pomoci kamerového systému povšimla dvou mladíků, kteří si v prostoru klubu měli předávat sáček s tabletami drogy extáze. Po příjezdu do podniku si policisté převzali dva mladíky ve věku devatenáct a dvacet čtyři let. Na jejich dotaz, zda u sebe mají nějaké drogy, vydal mladší z mužů hlídce 19 tablet extáze s tím, že si od svého staršího kamaráda před chvílí koupil 20 tablet, ale jednu z nich už si stihl vzít. Hlídka proto oba muže zadržela a obvinila z trestných činů přechovávání omamné a psychotropní látky a trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami, za což jim v případě odsouzení hrozí až roční vězení.
 
por. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 3. 2. 2014

vytisknout  e-mailem